Blog ΕιδήσεωνΕπικαιρότητα και Νέα Φιλανθρωπικών Οργανισμών

notio soudan

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά έχουν εγκαταλείψει τώρα το Νότιο Σουδάν, όπου η κλιμάκωση των συγκρούσεων καταστρέφει τη χώρα, ανακοίνωσε η UNICEF και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

«Το τρομακτικό γεγονός ότι σχεδόν ένα στα πέντε παιδιά στο Νότιο Σουδάν έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει την πατρίδα του δείχνει πόσο καταστροφική έχει καταστεί αυτή η σύγκρουση για τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς της χώρας», δήλωσε η Leila Pakkala, Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF για την Ανατολική και Νότια Αφρική. «Προσθέστε αυτό στα περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά που είναι επίσης εκτοπισμένα στο εσωτερικό του Νότιου Σουδάν και το μέλλον μιας γενιάς είναι πραγματικά στο χείλος του γκρεμού».

Τα παιδιά αποτελούν το 62% των πάνω από 1,8 εκατομμυρίων προσφύγων από το Νότιο Σουδάν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΗΕ. Οι περισσότεροι έφτασαν στην Ουγκάντα, την Κένυα, την Αιθιοπία και το Σουδάν.

«Καμία προσφυγική κρίση σήμερα δεν με ανησυχεί περισσότερο από το Νότιο Σουδάν», δήλωσε ο Valentin Tapsoba, Διευθυντής του Γραφείου UNHCR για την Αφρική. «Ότι τα παιδιά πρόσφυγες γίνονται το καθοριστικό πρόσωπο αυτής της έκτακτης ανάγκης είναι απίστευτα ανησυχητικό. Εμείς, όλοι στην ανθρωπιστική κοινότητα, χρειαζόμαστε επείγουσα, αξιόπιστη και βιώσιμη υποστήριξη για να μπορέσουμε να σώσουμε τη ζωή τους».

Στο εσωτερικό του Νοτίου Σουδάν, πάνω από χίλια παιδιά σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από τότε που ξέσπασε για πρώτη φορά η σύγκρουση το 2013, ενώ περίπου 1,14 εκατομμύρια παιδιά έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των παιδιών της χώρας είναι εκτός σχολείου - το μεγαλύτερο ποσοστό παιδιών εκτός σχολείου στον κόσμο.

Το τραύμα, η σωματική ταλαιπωρία, ο φόβος και το άγχος που βιώνουν τόσα παιδιά αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μέρος του τιμήματος που επιφέρει αυτή η κρίση. Τα παιδιά εξακολουθούν να κινδυνεύουν να στρατολογηθούν από ένοπλες δυνάμεις και ομάδες, και με τις παραδοσιακές κοινωνικές δομές κατεστραμμένες, είναι επίσης όλο και πιο ευάλωτα στη βία, τη σεξουαλική κακοποίηση και την εκμετάλλευση.

Περισσότερα από 75.000 παιδιά πρόσφυγες στην Ουγκάντα, την Κένυα, την Αιθιοπία, το Σουδάν και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έχουν περάσει τα σύνορα του Νότου Σουδάν είτε ασυνόδευτα είτε χωρισμένα από τις οικογένειές τους.

Οι οικογένειες των προσφύγων που διαφεύγουν σε γειτονικές χώρες αναζητώντας καταφύγιο και ασφάλεια αντιμετωπίζουν μια διπλή καταστροφή αυτή την περίοδο των βροχών, με τα παιδιά περισσότερο εκτεθειμένα στους κινδύνους για την υγεία και την προστασία τους, που σχετίζονται με την ανεπάρκεια στέγασης. Απαιτείται πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη ώστε να εξασφαλιστεί ότι κάθε οικογένεια προσφύγων θα έχει κάπου ένα ασφαλές μέρος να ζήσει, καθώς και επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής, του νερού, της προστασίας, της εκπαίδευσης και της ιατρικής περίθαλψης.

Η έκκληση της UNICEF για το Νότιο Σουδάν και τους πρόσφυγες από το Νότιο Σουδάν στην περιοχή - ύψους $181 εκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών των προσφύγων μέχρι το τέλος του έτους - είναι επί του παρόντος χρηματοδοτημένη μόνο κατά 52%.

Το προσωπικό της UNHCR βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κρίσης, συναντώντας τους πρόσφυγες από το Νότιο Σουδάν καθώς περνούν τα σύνορα και παρέχοντας σωτήρια βοήθεια, αλλά η χρόνια υποχρηματοδότηση το 2017 θέτει σε κίνδυνο κρίσιμες υπηρεσίες. Η έκκληση της UNHCR για το Νότιο Σουδάν ύψους $781,8 εκατομμυρίων δολαρίων είναι χρηματοδοτημένη μόνο κατά 11%.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να ενισχύσει τα προγράμματα της UNICEF για τα παιδιά στο Νότιο Σουδάν

Πηγή: https://www.unicef.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Αναζήτηση

Τελευταίες Ειδήσεις

Thumbnail Παρά τις δυσκολίες, οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα είναι αποφασισμένες να φτάσουν στις πιο...
Thumbnail Τα παιδιά που μετακινούνται στην Ευρώπη από την Αφρική παίρνουν την απόφαση να φύγουν από μόνα...
Thumbnail Καλείστε στην Έκτακτη Τακτική Γενική Συνέλευση της GoodCuase ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., η οποία θα...
Thumbnail Πώς μπορούν δυο υπαίθριοι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων στην Πλατεία Βάθη να γίνουν ανάσα πρασίνου...
Thumbnail Η ActionAid δίπλα στους συμπολίτες μας με μία νέα πρόταση αντιμετώπισης του οικονομικού και...
More inGreek Blog  

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βοηθήστε όσους βοηθούν

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email, τηλεφώνου ή επισκευθείτε μας στην παρακάτω διεύθυνση για να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας και να συζητήσουμε οποιοδήποτε θέμα στο οποίο θα μπορούσαμε να σας φανούμε χρήσιμοι.

Διεύθυνση

GoodCause.gr
Αμφιτρίτης 9, Άλιμος, 17456
Αττική, Ελλάδα

Email

info@goodcause.gr

Τηλέφωνο

+(30)693-1969-904

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε για Νέα, Ειδήσεις και Εκδηλώσεις που αφορούν Κοινωφελής Οργανισμούς και Άτομα που χρήζουν Βοήθειας!